Het product om je telefoonverslaving aan te pakken

De Focus Box Zwart

Veel jongeren hebben een telefoonverslaving. Velen van hen hebben wel de wens om te minderen, maar niet de discipline. Als het erop aan komt om verleiding te weerstaan, zijn ze kansloos. Zo komen ze toch dagelijks weer op veel te hoge schermtijden uit.

Ze halen niet alles uit hun dagen. Of om het nog wat extra lading te geven, uit hun leven. In zo’n geval heb je twee opties om je telefoongebruik naar beneden te krijgen. Eerste is om keiharde discipline te ontwikkelen, zodat je weerbaarder bent tegen de drang naar je telefoon. Dit is een prima optie. Maar het gaat langzaam.

De tweede optie is om intelligent om te gaan met mogelijke verleidingen, waardoor je minder vaak afhankelijk bent van harde discipline. Deze optie geeft je SNEL resultaten. Dus het is verstandig om hierop te focussen, als je je telefoongebruik op korte termijn omlaag wil brengen.

De beste tool die ik hiervoor heb gevonden en daarom ook zelf verkoop is de Focus Box. In dit artikel beschrijf ik wat dit voor product is en waarom het zo effectief is.

De Focus Box

De-Focus-Box-Zwart-0

De Focus Box is een plastic kluis met een tijdslot in het deksel. Leg er je telefoon in, stel de timer in en de Box gaat op slot voor de ingestelde tijd. Hierdoor kan je tijdelijk niet bij je telefoon. Hoe sterk de verleiding ook is.

De Focus Box is een voorbeeld van een zogenaamd commitment device. Hierbij maak je een beslissing wanneer je nog helder nadenkt, die goed gedrag in de toekomst verzekert. Zo kom je de afspraken die je met jezelf maakt ook echt na. Je kunt namelijk wel van plan zijn om een uur niet je telefoon te checken, maar als puntje bij paaltje komt kan je toch last krijgen van een slappe ruggengraat.

De Focus Box rekent met dat probleem af. Er is namelijk geen manier om het slot te omzeilen. Wil je je telefoon toch gebruiken? Dan zal je de kluis stuk moeten maken. Beetje zonde.

Wanneer is de Focus Box handig?

De Focus Box is je reddende engel op momenten dat je weinig discipline hebt. Deze momenten verschillen per persoon, maar je kunt ze makkelijk herkennen. Op welke momenten van de dag zit jij normaal gesproken veel op je telefoon?

In mijn geval na het avondeten. Doordat ik dit weet, kan ik de Focus Box dan inzetten om mezelf te behoeden tegen mijn slechte gewoonte. En bespaar ik mezelf zonder moeite een uur tijdverspilling per dag.

Andere momenten waarop je het kan inzetten zijn bijvoorbeeld de momenten waarop je productief wil zijn. Wanneer je bijvoorbeeld hard moet studeren of werken, is het ontzettend handig om je telefoon een uurtje weg te stoppen. Je smartphone is namelijk een enorme bron van afleiding, doordat elke keer checken je direct uit je focus haalt. Waardoor je veel minder klaarspeelt dan je zou kunnen in die tijd.

Zo zijn er nog wel meer situaties te bedenken, die per persoon verschillen. Je kan het product bijvoorbeeld inzetten voor een digitale detox. Een lange periode van bijvoorbeeld 24 uur waarin je je telefoon of andere devices helemaal niet gebruikt. Om even helemaal los te koppelen van de enorme hoeveelheid stimuli die je online binnenkrijgt.

De mogelijkheden zijn eindeloos 😉

Klik hier om er een te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *