Over ons

Verhaal oprichter Focusbezorgd.nl | Bas Wallis

Jarenlang was ik het schoolvoorbeeld van een dagdromer. Fysiek aanwezig, maar in gedachten ergens anders. In mijn studententijd begon ik hier steeds vaker last van te krijgen. Het niveau ging omhoog, en daarmee ook de tijd die ik nodig had om een zes (studententien) te halen voor mijn vakken. Mijn concentratie leek alleen maar slechter te worden. Niet alleen tijdens het studeren, maar ook daarbuiten was ik continu afgeleid. Gesprekken voerde ik op automatische piloot, zonder echt goed te letten op wat de ander zei. Zelfs bij vrijetijdsactiviteiten als films kijken of spelletjes spelen was het vrijwel onmogelijk voor mij om mijn aandacht er bij te houden. 

Vele herkansingen later rondde ik mijn studie Econometrie in Groningen gelukkig af. Maar één vraag bleef me maar achtervolgen: Wat nou als ik al die tijd wel een goede focus had gehad?

Hoeveel tijd had ik mezelf daarmee kunnen besparen? Hoeveel extra feestjes en andere leuke activiteiten had ik dan kunnen meepakken? Hoeveel beter waren mijn resultaten dan geweest? 

Dit besef deed pijn, dus ik ging op zoek naar manieren om voorgoed van mijn concentratieproblemen af te komen. Ik vond al snel duizenden mogelijke oplossingen in boeken, video’s en artikelen en ik probeerde er ontzettend veel uit. 

Vele flops en een paar kleine succesverhalen later kwam ik tot het inzicht dat er in feite slechts vier hoofdoorzaken zijn voor concentratieproblemen. Toen ik op deze oorzaken focuste, kwam ik ineens in een stroomversnelling. 

Terugkijkend op mijn eigen succes, zag ik ineens de mogelijkheid om anderen te gaan helpen. En zo ontstond Focusbezorgd.nl